Verhuischecklist: Verhuizen zonder stress

Met de handige Rik Dieteren VerhuisApp heb je jouw eigen en persoonlijke verhuischecklist altijd bij – en in – de hand. Weg met de onrust: zorg voor rust in je hoofd en creëer overzicht. Met deze app wordt verhuizen gewoon leuk!

Met de app

  • vergeet je geen verhuisfase
  • heb je altijd alle verhuistaken bij – en in – de hand
  • kun je jouw verhuizing met vertrouwen tegemoet zien
  • kun je samen één checklist bijhouden
  • wordt verhuizen pas echt leuk!

Zonder de app

  • vergeet je belangrijke stappen in het verhuisproces
  • zwerven er overal losse papiertjes met taken en opdrachten
  • raak je jouw checklist kwijt of mors je er koffie op
  • is verhuizen erg stressvol

Liever geen app? Natuurlijk bieden we de Verhuischecklist ook op papier aan.

Verhuizen zonder zorgen

zorgeloos verhuizen

Zorgeloos verhuizen begint met een goede planning. Vanaf het moment dat je besluit te verhuizen tot na jouw verhuizing zijn er veel zaken die geregeld moeten worden. Het belangrijkste advies wat wij je mee willen geven: maak een structuur die voor jou werkt, een planning van week tot week tot aan de verhuisdag.

In onze VerhuisApp hebben wij al onze ervaring gebundeld tot één document: de verhuischecklist. Het hele tijdspad is hierin meegenomen, keurig onderverdeeld. Zo hoef je het wiel niet opnieuw uit te vinden. En het mooiste is: onze VerhuisApp is geheel gratis te downloaden. Je kunt jouw takenlijst zelfs delen met je partner, huisgenoten en familie of vrienden.

Waar moet je aan denken?

Jouw hoofd loopt over, nog zoveel te doen tot aan de verhuisdag. Zorg voor structuur, afvinklijstjes zijn een bewezen hulpmiddel. Afvinken van taken geeft rust in jouw hoofd. Hiervoor bieden wij kosteloos onze verhuischecklist aan, een handig overzicht op A4-formaat waarop je eenvoudig alle ‘to-do’s’ kunt afvinken.

En hoe handig is het om dit op jouw telefoon of tablet af te vinken? Die heb je immers altijd bij de hand. Download hiervoor onze gratis Rik Dieteren VerhuisApp: App Store Play Store

Schakel hulp in bij het plannen van uw verhuizing bij Rik Dieteren

En? Heb je de checklist bekeken en al wat meer overzicht? Bij een verhuizing komt vaak meer kijken dan je denkt. Wellicht kunnen wij jou wat meer rust gunnen in dit hele proces. Laat ons de zwaardere meubels verhuizen, of gun jezelf de luxe van een volledig verzorgde verhuizing.

Waarbij je ‘s morgens uit bed stapt, ons vriendelijke en goedgehumeurde team binnen laat, en ‘s avonds in hetzelfde bed stapt – maar dan in jouw nieuwe woning. De verhuisdag is gewoon omgevlogen en je bent meteen ‘thuis’.

Plan een vrijblijvende afspraak in met onze Verhuisadviseur. Maak gebruik van onze jarenlange ervaring, vertrouw op ons vriendelijke, goed opgeleide en betrouwbare team – en kies voor die soepele overgang naar jouw nieuwe woning.

Meer weten? Bel ons gewoon even: 0475 – 78 51 99. Wij zijn er van maandag tot en met vrijdag van 09.00 – 12.30 uur en van 13.00 – 17.00 uur.

Is het weekend? Mail dan gerust naar [email protected] en wij nemen de eerstvolgende werkdag contact met je op. 

Veelgestelde vragen over de verhuischecklist

Je hebt besloten dat je gaat verhuizen. Er moet veel geregeld worden. Wij delen graag onze kennis en ervaring op dit gebied. Dit zijn de meest gestelde vragen van onze klanten:

Kies een specifieke datum of week voor de verhuizing en houd hier rekening mee bij het plannen van alle andere taken.

Stel jouw verhuisbudget vast. Bepaal hoeveel geld je wilt besteden aan de verhuizing en houd rekening met kosten van onder andere huur van een busje of inhuur van een verhuisbedrijf, verpakkingsmateriaal, eventuele opslag, etc.

Heb je voldoende hulp om zelf te gaan verhuizen en voldoende tijd om de verhuizing over meerdere dagen te plannen, of huur je een professioneel verhuisbedrijf in zodat je binnen één dag verhuisd bent? Dit heeft invloed op de rest van jouw checklist.

Het is bij een verhuizing belangrijk om voldoende verhuisdozen, tape, inpakpapier en beschermend materiaal te hebben om al jouw bezittingen veilig te verpakken.

Als je met Team RD verhuist, wordt je dit uit handen genomen en worden deze materialen zonder extra kosten zelfs bij jou aan huis geleverd – en na de verhuizing weer opgehaald.

Vergeet niet om jouw adreswijziging door te geven aan relevante instanties, zoals gemeente, banken, verzekeringen, werkgever, energieleverancier, postdiensten, etc.

Neem contact op met de huidige en nieuwe leveranciers van gas, water, elektriciteit, internet en andere nutsvoorzieningen om de aansluitingen over te zetten of op te zeggen. Tip: gebruik onze gratis VerhuisApp om een volledig overzicht te krijgen.

Controleer jouw verzekeringen. Bieden deze voldoende dekking tijdens de verhuizing? Zorg ervoor dat de nieuwe woning goed verzekerd is.
Als je met Team RD verhuist, zijn beide woningen en uw gehele inboedel uitstekend verzekerd, zonder eigen risico.

Denk tijdig na over de indeling en inrichting van jouw nieuwe woning, meet de ruimtes op en maak eventueel een plattegrond om het proces soepeler te laten verlopen. Zo weet je of jouw favoriete bank ook daadwerkelijk tot zijn recht komt in de nieuwe woonkamer.