Verhuismateriaal

Professionals werken met de beste materialen voor het beste resultaat. Zo ook wij, als Erkende Verhuizer. Je hoeft niets aan te schaffen, wij leveren op voorhand de benodigde verhuismaterialen of brengen deze mee op uw verhuisdag.

Diverse mogelijkheden in verhuismateriaal

De voorbereiding voor een succesvolle verhuizing begint al bij het inpakken van jouw inboedel. Ons verhuispakket wordt zonder extra kosten bij je thuis geleverd. Dit pakket op maat bestaat uit stevige drielaags verhuisdozen, boekendozen, barreldozen, verhuisstickers en inpakpapier. Zo weet je zeker dat jouw inboedel goed beschermd mee gaat naar jouw nieuwe woning.

Op de verhuisdag zelf maken wij gebruik van de duurzame beschermingsmaterialen van DuVeMa, de welbekende Protection Quilts. Dit zijn stevige stretch hoezen die op efficiënte wijze jouw meubels geheel bedekken en deze – en jouw woning – perfect beschermen. Niet alleen in de woning, maar ook tijdens het transport.    

Verdere duurzame beschermingsmaterialen zijn deur- en kozijnbeschermers, vloerbescherming en onze speciale liftcover. Deze laatste wordt gebruikt in appartementen, waarbij de lift in zijn geheel wordt verpakt en beschermd tegen beschadigingen.

Jouw kleding wordt in garderobeboxen vervoerd, dit zijn speciale transportdozen waarin deze hangend vervoerd worden. Een groot voordeel ten opzichte van het vouwen en in dozen vervoeren van kwetsbare kleding.

Grotere items, die niet in een verhuisdoos passen, worden door Team RD op professionele wijze verpakt en vervoerd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schilderijen, televisies en grote lampen.

Duurzaam verhuizen met verhuismateriaal van Rik Dieteren

Al voordat duurzaamheid een bekend begrip werd, was Rik hier al mee bezig. In Japan, het land dat verhuizen tot een kunst heeft verheven, kwam hij in contact met een leverancier van duurzame verhuismaterialen. Hierdoor hebben wij de afgelopen jaren al kilometers plastic bespaard tijdens het verpakken van meubels.

Door ons verhuispakket kosteloos aan te bieden aan onze klanten, dragen we een extra steentje bij aan hergebruik. De klant hoeft de dozen immers niet zelf aan te schaffen, maar kan wel gebruik maken van professionele materialen.

Los van onze duurzame verhuismaterialen zetten wij ons in op het gebied van hergebruik van meubels, inboedel en kleding. Wij onderhouden nauwe contacten met diverse kringloopwinkels, verzamelen kleding en textiel voor de Kledingbank en voeren matrassen af naar een gespecialiseerd bedrijf voor hergebruik.

Bespaar tijd en geld met onze complete verhuispakketten

Gemiddeld kost een verhuisdoos van ‘bouwmarkt-kwaliteit’ € 4 per doos. Binnen een huishouden zijn gemiddeld 75 verhuisdozen nodig. Waarbij kelders, zolders en garages vaak voor heel wat extra dozen zorgen.
Om schade aan jouw inboedel te voorkomen adviseren wij om géén verhuisdozen van de bouwmarkt te gebruiken. Door de minder goede kwaliteit loop je de kans dat hier bijvoorbeeld een bodem onderuit valt. 

Daarnaast heb je na je verhuizing een hele stapel dozen, waar je eigenlijk geen bestemming meer voor hebt.
Deze ruim € 300,- kun je besparen door de kosteloze bruikleen van onze stevige drielaags verhuisdozen, boekendozen, barreldozen en garderobeboxen.

Veelgestelde vragen over ons verhuismateriaal

Nee hoor, je ontvangt van ons een pak professioneel inpakpapier voor al jouw kwetsbare inboedel. Extra tip: plaats de borden eens rechtop in de doos, zo is het gewicht beter verdeeld – en past er meer in de doos!
Tijdens ons offerte bezoek maakt onze Verhuisadviseur een inschatting hoeveel en welke dozen je nodig hebt. Dit staat ook duidelijk per soort doos vermeld op jouw offerte.

Het verhuispakket wordt op een zaterdag naar keuze – zonder extra kosten – bij jou aan huis geleverd. Je geeft zelf een moment door waarop dit het beste uitkomt.

Uiteraard halen we de dozen na uw verhuizing ook weer bij je op.

Het aantal dozen wordt bepaald naar aantal van het bezoek aan huis. Er geldt geen minimum of maximum voor de levering van ons verhuispakket.
Deze vraag krijgen wij vaker en dit is zeker mogelijk. Je kunt zowel nieuwe dozen overnemen als tweedehands exemplaren. Veelal worden onze dozen gebruikt als ‘archiefdozen’ op bijvoorbeeld de zolder.

Zeker is dat mogelijk. Neem gerust even contact op met onze Klantenservice voor een afhaalafspraak. Wij zorgen dan dat de gewenste aantallen voor je klaar staan.

Zelf terugbrengen is ook mogelijk. Informeer ook dan even onze Klantenservice, zodat we zorgen dat een collega deze van jou in ontvangst kan nemen.

Bel ons gewoon even: 0475 – 78 51 99. Wij zijn er van maandag tot en met vrijdag van 09.00 – 12.30 uur en van 13.00 – 17.00 uur.

Is het weekend? Mail dan gerust naar [email protected] en wij nemen de eerstvolgende werkdag contact met je op.