Afval laten ophalen door de Afval Ophaal Dienst

Vanuit zijn jarenlange ervaring als Ontruimingsexpert keek Rik in Corona-tijd vol verbazing naar de ellenlange rijen bij de milieuparken. Dat moet eenvoudiger kunnen.

Deze gedachte was in 2020 het startschot voor de Afval Ophaal Dienst, gestart in Limburg. Al snel volgde de provincie Brabant, en enkele jaren later rijden we in bijna heel Nederland!

De voordelen van afval laten ophalen

  • vaak binnen 24 uur van jouw afval af
  • geen gesleep, het wordt uit de woning gehaald
  • geen vuile auto, busje huren of hulp vragen
  • eenvoudig online een afspraak maken
  • prijs zelf te berekenen, geen verborgen kosten
  • milieuvriendelijke afvalverwerking

Grofvuil laten ophalen: goedkoper dan een container huren (bijvoorbeeld)

‘Gewoon een container huren, dan ben je zo klaar,’ hoor je wel eens. Wij nemen je even mee in deze denkwijze:

‘Ik wil een container huren, maar welke maat past bij mij? Wat gaat het me uiteindelijk kosten, hoeveel weegt mijn afval? Moet ik er een vergunning voor aanvragen, waar mag deze staan? Toch een flinke afstand die ik dan moet lopen vanuit huis tot aan de container.. en de spullen zijn erg zwaar. Wie komt mij helpen tillen? Oh, dat mag er niet in maar moet gescheiden aangeleverd worden. Die koelkast die er nu in ligt is helemaal niet van mij, wie heeft die daar ingegooid?’

Je ziet dat er toch iets meer bij komt kijken. Wij nemen jou deze zorgen graag uit handen en kijken naar de beste oplossing voor jouw situatie. Je weet dan meteen wat je kwijt bent, geen verrassingen achteraf.

Veelgestelde vragen over onze Afval Ophaal Dienst

schakel ik de Afval Ophaal Dienst in?

Dat is afhankelijk van het volume. Voor enkele items / kuubs is de Afval Ophaal Dienst de ideale oplossing.

Heb je een groter volume, of gaat het om meerdere ruimtes? Als je telefonisch contact opneemt met onze klantenservice, adviseren zij jou graag over de meest gunstige optie.

Wij nemen in principe alles mee, zolang het niet gevaarlijk is en opgetild kan worden door de twee sterke teamleden.

Helaas mogen wij geen puin, steen, grond, groen, zand of chemisch afval ophalen.

Het enige wat je hoeft te doen, is het te verwijderen afval aanwijzen en onze medewerkers zorgen ervoor dat alles verdwijnt.

Wij verwijderen items van waar ze zich ook bevinden (zelfs uit de tuin of kelder). Onze medewerkers laden alles in de vrachtwagen en vegen de plek waar het afval lag keurig na.

Alle materialen die opgetild kunnen worden door twee man sterk nemen wij mee. Bijkomend voordeel is dat niet alle spullen per se in goede staat hoeven te zijn.

Restjes hout, gebroken glas en oud papier nemen wij zonder problemen mee. Bovendien kun je onbruikbare materialen prima door ons op laten halen samen met andere soorten afval. Denk hierbij aan bijvoorbeeld grofvuil, oude elektronica en oude meubels. Als we het hebben over onbruikbare materialen ophalen, denk dan aan het volgende:

oud ijzer, hout, glas, metaal, papier, plastic en textiel.

Alles mag op een hoop. Net zo gemakkelijk toch? Zo hoef je zelf niet te sorteren en een apart bezoek te brengen aan de kringloopwinkel of milieustraat. Of diverse containers te huren voor verschillende afvalstromen. Wij ontzorgen volledig en je bent binnen één rit van al jouw afval af.